Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az elmúlt 50 év

2021. 01. 05. 11:56:00
Az elmúlt 50 év

Webshopunk megnyitása alkalmából úgy gondoltuk, röviden ismertetjük azon kedves érdeklődőkkel, akik nem ismernek minket eddigi történetünket, és elhivatottságunkat a textilipar terén. Továbbá röviden felvázoljuk, a jövőbeli elképzeléseinket, terveinket.

Ahogy a webshop „Rólunk oldalán” olvasható, családunknál a textilkészítés komoly múltra tekint vissza. Nagyszüleink már a 60-as évek végén elkezdtek kötött áru gyártással foglalkozni. A „géppark” eleinte egyetlen síkkötőgépből állt, melyen otthon munka után dolgoztak. Sok éves kemény munka árán új gépeket tudtak vásárolni, melyen idővel már alkalmazottak dolgoztak.

old_knitting_machineA rendszerváltás után megalapították a Minitex Pamutkelme Készítő Kft.-t. A folyamatos bővülés következtében kinőtték az otthoni üzemet, ezért felépítették első telephelyünket Dunaharasztiban, ahol már modern automata körkötőgépek dolgoztak. A jó minőségű kelme gyártása rendkívül fontos volt számukra, így saját festő és kikészítő üzemet hoztak itt létre, ahol svájci vegyszerek felhasználásával biztosítani tudták vevőiknek az állandó minőséget.

Alig pár évvel a dunaharaszti üzem megalapítása után a cég ezt a telephelyet is kinőtte és beköltözött a Budapest Soroksári úti üzembe. Itt a 2000-es évek elejére egy az országban egyedülálló automata festőüzemet és egy modern kikészítő részleget hoztak létre. Ebben az időszakban a cég gyártókapactiása meghaladta a havi 40 tonnát.

Ez a folyamatos bővülés azonban sajnos a csökkenő hazai ruhakészítő ipar, valamint a fejlődő külföldi import áru miatt megtorpant, majd a 2000-es évek vége felé rohamos visszaesésbe kezdett. Azt, hogy üzemünket még sok évig ugyan csökkentett létszámmal, de üzemeltettük, a vevőkhöz való rugalmas hozzáállásnak és a kiváló minőségű termékeinknek köszönhettük. A plüss anyagainkból készült elsősorban németországi export termékekre nagy kereslet mutatkozott még ezekben az években is.

 

A ruhakészítők számának folyamatosan csökkenésével a gyár termelése is egyre csökkent, míg végül 2019-ben arra az elhatározásra jutottunk, hogy saját üzemet fenntartani a továbbiakban már nem tudunk. Így bezártuk gyárunkat és elkezdtünk csak az értékesítéssel foglalkozni. A korábban a gyártásban résztvevő kollégák most a beszerzésben és értékesítésben segítenek be. Szakmai tapasztalatuknak köszönhetően jól ismerik a különböző kelmék szerkezetét, gyártástechnológiáját és felhasználhatóságát, így igény esetén a termékhez történő anyagválasztásban is tudnak segíteni.

Ezt a webshopot is azért hoztuk létre, hogy minél szélesebb rétegeket elérjünk vele, és segítsünk Önöknek a megfelelő anyag kiválasztásában legyen szó egy kezdő otthoni hobbi varróról, vagy egy nagyüzemi termelésről több tíz varrónővel.

Hozzáállásunk az elmúlt 50 évben nem változott, tudjuk, hogy ahhoz, hogy még 50 évig ezzel foglalkozhassunk elégedett vevőkre van szükségünk, melyet jó minőségű termékekkel és ügyfélbarát hozzáállásunkkal igyekszünk biztosítani.

Az oldal tetejére